Internasjonalt kjente norske politiker

Om en skal ta en kikk på Norge sine politikere gjennom tidene så er det faktisk en god del som har gjort seg kjente og markert seg utenfor landets grenser også. Det er jo kanskje ikke norsk politikk en tenker at Norge er kjent for i utlandet, men det er som sagt en god del politikere som nettopp har klart det å bli kjent internasjonalt og ikke kun i Norge.

En av de som klarte dette var Carl Joachim Hambro, som var født i Bergen i 1885 og var både norsk pressemann, forfatter og selvfølgelig også politiker. Han gikk via kommunepolitikken han jobbet med i Oslo og gikk videre til rikspolitikken, og i 1908 så ble han styremedlem i Oslo Høyre. I tillegg ble han stortingsrepresentant mellom 1919 og 1957. Ved frigjøringen så fikk han også kalt sammen det gamle Stortinget og gikk også inn for at det skulle bli opprettet en politisk parti-basert regjering istedenfor en regjering basert. Han blir nå omtalt som en av de største politikerne i vårt århundre, og Hambro deltok også i internasjonalt arbeid som den offisielle norske representanten.

En annen norsk politiker som har gjort seg kjent internasjonalt er Anette Trettebergstuen, hun er født den 25.mai i 1981 og vokste opp i Hamar. Anette har vært valgt inn på Stortinget fra Hedmark helt siden 2005 og ble i 2009 valgt inn i Arbeider partiets sentralstyre på dems landsmøte. Anette har bakgrunnen sin fra AUF i Hedmark hvor hun var lederen mellom 2002 og 2004 og satt senere i kommunestyret i Hamar fra 1999 frem til hun ble valgt inn i Stortinget. Hun har også siden 2007 vært sentralstyremedlem i Europabevegelsen.