Når du har ryggsmerter og trenger behandling

Å ha en sunn og frisk rygg uten smerter er viktig i en aktiv hverdag. Ryggsmerter vil ofte oppleves som en byrde fordi du ikke får gjennomført hverdagslige oppgaver i og utenfor hjemmet. Det er derfor viktig å behandle alvorlige plager slik at det ikke fører til redusert livskvalitet.

Årsaker til ryggsmerter

Ryggsmerter rammer alle aldersgrupper, og det er særlig smerter i rygg og nakke som forekommer. Noen ganger kan vond rygg skyldes en forstrekning i ryggmusklene etter å ha løftet tungt. Å ha sittet eller stått i en dårlig stilling kan også ha ført til belastning rundt ryggraden.

Grunner til at slike smerter oppstår er sammensatte, men kan ofte ses i sammenheng med for eksempel stressende arbeidsliv eller lite fysisk aktivitet. Det er heller ikke uvanlig at man ikke klarer å finne en eksakt årsak til hvorfor man har vondt i ryggen.

Behandling

Ofte går ryggsmerter over av seg selv. Vanligvis vil det være bedre å være i aktivitet enn å være i ro for lenge om gangen. Hvis smertene ikke avtar, eller om smertene er uutholdelige skal du oppsøke behandling. Hos klinikkforalle.no får du råd og veiledning fra eksperter på dette området.