Er poker på nett og live det samme?

Poker krever gode ferdigheter og kunnskap om strategi og taktikk, også om du spiller på nettet. Når du spiller på nettet så har du for ingen mulighet til å «lese» de andre spillerne gjennom kroppsspråk eller fakter mange poker spillere har. Det eneste du kan forholde deg til er spillemønsteret de besitter, og for at du skal klare å tolke det må du følge med på dine motstandere over tid. Måten å gjøre det på er å observere hvilken posisjon de sitter i når de byr og når de kaster seg. Når de byr, hva byr de og ikke minst når legger de inn bud?

Det er flere amatører, altså uerfarne spillere, på nettet enn i live turneringer. Derfor vil det være enklere å identifisere de «løse» spillerne, de som byr nesten hver runde fordi de sitter med et godt kort eller en ganske god hånd, og de satser 9 av 10 ganger på en god flopp. Det er viktig å være litt avventende og ha god kunnskap om strategi når du spiller på nettet. Her er det mange overmodige, dumdristige spillere. Det er mange som anser poker som et casinospill der flaks er alfa omega. Det finnes nå et stort utvalg pokersider, og vil du høste erfaring med nettpoker kan du teste ut flere forskjellige før du velger din favoritt.

Hva er så den store forskjellen når du spiller live?

Når du deltar i en live turnering, så er du jo fysisk tilstede og kan både se dine motspillere og ikke minst kommunisere med de. Når du spiller poker på nett, så vil vi anbefale deg i stor grad IKKE å bruke chat funksjonene. Når du spiller live har du muligheten til å lytte og sammenfalle dette med det hva du ser gjennom kroppsspråk og fakter. Utover det er det selvfølgelig like viktig å ha god kunnskap om posisjon, strategi og taktiske valg du skal ta underveis. Husk bare at de andre også kan observer deg!