Kontroversielle norske politikere

Igjennom norsk politikk sin historie så har det vært en del politikere som har både gjort og sagt kontroversielle ting i media. Om noen av tingene har vært en misforståelse, blitt blåst ut av proporsjon av media eller om alt stemmer kan en jo lure på uten å egentlig noen gang få svar på det.

norgeTo av disse politikerne som kan bli kalt nettopp for «kontroversielle politikere» er blant annet Carl I. Hagen. Han var formann i Fremskritspartiet fra 1978 og helt frem til 2006 og var med på å bygge partiet opp igjen fra å ha endt opp ute av Stortinget til å bli et av landets aller største opposisjonspartier. Hagen var en sentral politisk figur gjennom sine over 25 år i norsk politikk, han var blant annet med på å felle den borgerlige Will och regjeringen og bidro også til å sette både integrerings- og innvandringspolitikken på «dagsordenen». Iløpet av Hagen sin tid som politisk aktiv så har det vært mye uro mellom han og flere andre politikere som Vidar Kleppe og Kjell Magne Bondevik.

En annen politiker som har hatt mye oppmerksomhet i media av ulike grunner er Gro Harlem Brundtland, hun var statsminister i tre perioder. Første gang i 1981 og så fra 1986 – 1989 og deretter fra 1990 – 1996. I tillegg til det så var hun faktisk også Norges aller første kvinnelige statsminister og Brundtland var også den første kvinnelige lederen i Arbeiderpartiet. Brundtland sitt viktigste prosjekt iløpet av hennes tid som statsminister var å sørge for Norge sitt medlemskap i EU, dette var såklart noe hun ikke fikk til. Hun trakk seg som leder fra Arbeiderpartiet i 1992.