Norske lover om spill

Som de fleste vet, er loven om pengespill her i landet meget annerledes enn i andre land. Vi er et velferdsland og det har alltid vært viktig for myndighetene at alle har det bra. Derfor reflekterer også lovene om spill på dette. Det viktigste punktet i loven om pengespill er at selskapene som tilbyr disse ikke har lov til å bli rike. Altså har verken Norsk Tipping eller andre selskap rett til å håve inn milliarder av kroner uten å gi noe tilbake. De er faktisk lovpålagt å bruke inntektene, altså spillemidlene sine, på å hjelpe den norske økonomien. Norsk Tipping sponser derfor den øverste divisjonen i norsk fotball som dermed kalles Tippeligaen.

Casino-moneyNettsteder som NorgesAutomaten har valgt å donere overskuddet fra inntektene sine til utvalgte foreninger som Drammen Bandy, Moss Futsal, Sotra Musikklag og Vågan Bowlingklubb. De støtter faktisk over hundre foreninger og gir dermed tilbake så mye mer enn hva de tjener inn.

Derimot er det ikke så lett å spille med penger fra Norge. Selv om de diverse spillsidene gir inntektene sine til foreninger, smålag og mindre bedrifter, har vi nordmenn problemer med å bruke pengene våre der vi vil. Den norske spilleloven tilsier nemlig at vi ikke får lov til å bruke bankkortene våre på spillesider på nettet. Dermed blir vi nødt til å finne hull i lovgivningen og misbruke mulighetene på nettet til å ha det gøy. Det de aller fleste gjør er å sette inn penger på skalte nettlommebøker som NETeller og Skrill – siden disse ikke tilbyr pengespill kan ikke banken nekte oss å sette inn penger der. Når pengene er vel framme hos disse nettlommebøkene, kan man deretter overføre penger til de spillesidene man ønsker. Blir en liten omvei, men fortsatt rimelig lett.

Rent teknisk er dermed pengespill helt lovlig i Norge, men myndighetene gjør alt de kan for at det skal være vanskelig for oss å spille bort pengene våre.